‘House of the Dragon’ Precap: One Burning Question Ahead of Episode 6

Som du sikkert er klar over nå, Dragens hus er en forløper. De Game of Thrones spinoff, basert på George RR Martins Ild og blod, finner sted nesten 200 år før hendelsene i den originale HBO-serien. I motsetning til den originale serien, som gikk tom for materiale å tilpasse ved slutten av sin femte sesong, har nøkkeldetaljer fra Targaryen-dynastiet allerede blitt publisert i Martins fiktive historie. Hvis du vil vite hvordan historien ender, kan du enkelt Google den – eller, du vet, lese en bok.

Men siden noen av Ringerens ansatte har ennå ikke lest noen av Martins romaner, bestemte vi oss for å lage denne ukentlige precapen for de av dere som forblir lykkelig uvitende om hva som er i ferd med å skje neste gang. Dette er en dialog for seerne som behandler Dragens hus som en god gammel mysterieboks som vrir seg fra uke til uke. Uten videre, la oss komme til denne ukens oppfordring:

Det brennende spørsmålet på vei inn i episode 6: Hvilken Game of Thrones bryllup ville du svart på?

Arjuna Ramgopal: Kan jeg bare hoppe over alle? Hver Troner bryllup innebærer død, ødeleggelse og verst av alt, bortkastet mat. Bryllup er en tid for feiring, harmoni og fest! Du vil ha god mat, god musikk og god tid. Jeg ønsker ikke å bekymre meg for hvem som skal drepe hvem, om drikken min er forgiftet, eller hvordan jeg best kan passe på ryggen min slik at jeg ikke blir stukket eller får halsen overskåret. Det røde bryllupet LANGT ville vært sist på listen min. For mye død og sorg. Heller ikke mitt favorittsted, hvis jeg skal være ærlig.

Hvis jeg måtte velge en av de større på tvers av franchisen, ville Purple Wedding vært valget, fordi det å se Joffrey dø ville i det minste være noe givende. Jeg vil tro at hvis jeg var en borger av Westeros, ville jeg hatet Joffrey som konge. Jeg ville late som jeg var knust for ikke å bli halshugget, men i all hemmelighet var jeg glad for å vite at fyren var borte. Ærlig talt, det beste bryllupet å gå til ville sannsynligvis være Lyanna og Rhaegars hemmelige seremoni. Den sjekker alle boksene; intim, rask og romantisk. Jada, det var et dødsdømt ekteskap, men selve seremonien virket fin. Pluss, hvem liker ikke å gå på et eksklusivt arrangement?

Miles Surrey: Hvis du slapper av i Westeros og blir invitert til et bryllup, er det bare én ting du bør gjøre: å kaste den lagrede datoen i søpla. (Og hvis noen spør, si at invitasjonen aldri kom – ravnene har sikkert ikke 100 prosent suksessrate på å levere post.) Med unntak av en bokstavelig slagmark, har bryllup gjentatte ganger vist seg å være den dødeligste affæren i Westeros, uansett om det er Dothraki-drapet for kjærligheten til spillet, eller House Frey er veldig [clears throat] ugjestmilde verter.

Nå som rikets forkjærlighet for dødelige bryllup har utvidet seg til Dragens hus, der en andre karakter ved navn Joffrey møtte en utidig slutt på en av disse tingene, må du lure på hvorfor noen gidder å ha en overdådig seremoni. Hvor er Westerosi-ekvivalenten med å gå til et tinghus eller å bli gift av en Elvis-imitator i Vegas? Når det er så mange måter for karakterer å møte en utidig slutt – krig, sykdom, hungersnød, puste i retning av Daemon Targaryen når han er i dårlig humør – er det en liten pris å betale for å overleve en dag til i Westeros. .

Jonathan Bartlett: The Purple Wedding, og det er ikke engang i nærheten. Joffrey er selvfølgelig den absolutte verst, det er ikke det at jeg ønsker å delta av respekt for paret, men festen virket som en total spenning. En kjapp liten vigselsseremoni som ikke trakk ut, etterfulgt av et utendørs festmåltid med nydelig vær hvor det, er det blitt skrevet, ble servert 77 retter. 77! Det vil gjøre enhver matelsker begeistret. Og hei, med bryllup i Westeros som det de er, er et enkelt dødsfall den typen ekteskapsvelsignelse du håper på.

Så selv om denne affæren allerede har grunnlaget for en helt fin måte å tilbringe en ettermiddag på, er det et ekte kirsebær på toppen å få se det lille monsteret Joff gå til grunne. God mat, god drikke, et sete på første rad til det hotteste dramaet i hele landet, hva mer kan du be om?

Katie Baker: Vel, jeg *skulle* dessverre beklage over å ha gått glipp av bryllupet mellom Daemon Targaryen og den avdøde, store Lady Rhea av Runestone. For ja, de to hatet tydeligvis hverandre i deres ensomme, dødelige Dragens hus scene sammen, men de gjorde meg også nysgjerrig på å vite mer! For eksempel, pre-cracked-head og alt, jeg kunne absolutt se at de kort kort hadde den samme knitrende kjemien som for eksempel Gretchen og Jimmy i Du er den verste. (“Bronse tispe” er helt noe Jimmy ville si.) Men da jeg slo det opp, fant jeg ut at ekteskapet deres var arrangert ungt, og at de alltid hatet hverandre. Nåvel: Jeg vil krasje bryllupet til Jason Lannister og den han ender opp med i stedet! Du vet at vinen ville flyte, talene ville være skjærende, og kanskje et lacrossespill kunne bryte ut.

Claire McNear: Det er ingen tvil i mitt sinn om at (antatt, basert på neste episodes teaser) bryllupet til Daemon Targaryen og Laena Velaryon ville sette ny rekord for blodsutgytelse ved Westerosi bryllup. Det er heller ingen tvil i mitt sinn om at det ville være århundrets mest storslåtte uhengslede og fordervede begivenhet. Dette stedet har alt: incest, drager, nakne ambisjoner, foraktede elskere, mønstre av hensynsløs vold, hektiske familiære relasjoner og ekstraordinært attraktive hovedkarakterer, pluss et kongelig budsjett og den tradisjonelle ekteskapsrisikoen for voldelig splittelse og/eller forgiftning. Når en Targaryen bryllupsinvitasjon kommer, slår gudene en mynt. Jeg tar de oddsene.

Megan Schuster: Gi meg det lilla bryllupet. Ja, Margaery og Joffreys bryllup var en gauche-affære, med festmåltider, sangere, pyromansere og en dansende bjørn. Og det var også veldig støtende, med et skuespill hvis karakterer ble portrettert av små mennesker utelukkende for Joffreys underholdning (og Tyrions pine). Svært få mennesker hadde det hyggelig, bruden og mye av brudgommens familie blant dem.

Men sammenlignet med andre Troner bryllup, det har i det minste relativt lite død – Dothraki-bryllup anses som kjent bare som gode hvis minst tre personer dør, og vi trenger ikke engang å snakke om den maskeraden på tvillingene. Den eneste personen som døde i dette bryllupet – og for en dødsscene det var – fortjente det mer enn. Og i senere sesonger avsløres det at Olenna Tyrell, min sanne dronning av Westeros, var den som forgiftet Joffrey. Tenk deg å sitte ved bordet hennes mens alt gikk ned!

Aric Jenkins: Så fristende som det ville være å dukke opp på Joffrey og Margaerys seremoni – en storslått, fantastisk festivitet der den nest verste karakteren gjennom begge seriene (shout-out nr. 1, Ramsay Bolton) dør på slutten av den – jeg Jeg skal gjøre det fornuftige her og delta i et bryllup faktisk født av kjærlighet. Det stemmer, Robb Stark og Talisa Maegyr, dere har offisielt fått min RSVP. Det jeg elsker med dette bryllupet, spesielt i sammenheng med Game of Thrones universet, er at det ikke er noen gjester til stede – bortsett fra, eh, meg nå, antar jeg. Det betyr at jeg er fri til å feire dette ekteskapet uten frykt for å bli slaktet, forgiftet eller slått til en frukt, noe som åpenbart er et krav for hvert annet bryllup i Westeros. Nei, jeg er flink til det: Gi meg en rolig nattseremoni som ikke varer lenger enn 15 minutter, så jeg kan lure meg tilbake til slottet mitt og drikke mjød eller hva som helst i fred.

Khal Davenport: Etter å ha tilbrakt det meste av ungdoms- og videregående skoleår i en skjorte, slips og blazer, sverget jeg til meg selv etter endt utdanning at uansett hva jeg gjorde, ville jeg ikke ha slips på å gjøre det. Etter antrekket å dømme rocket gjennom hele Troner universet, kan jeg bare forestille meg hvor irritert jeg ville vært på et av disse forferdelige bryllupene i deres bryllupsmåte – og da muligheten for at døden er rett rundt hjørnet? Nei, Jeg er flink. Hvis du vrir på armen min, vil jeg anta at jeg sender tilbake den lilla bryllupsbesvarelsen. Joffreys søppelstrek er godt dokumentert; Å være på stedet for hans død ville være en historie jeg sannsynligvis ville måtte gjenfortelle til mine barnebarn i årene som kommer. Forhåpentligvis gjør jeg det ikke Troner-æra bryllupsdrakt.

Leave a Comment